perjantai 23. elokuuta 2013

Non alcohol

Inspiraationa: Mikael Gabrielin ja Kristiina Braskin uusi biisi - Kipua

On yksi aihe, mikä saa mun niskavillat aina pystyyn.
Tää on aihe, mihin mulla ja varmasti monella muulla on hirveästi sanottavaa.
Tää uus biisi mikä tänään tuli, sai jotenkin tän kaiken mieleen ja
tiivistetysti ajattelin kirjottaa pieniä seikkoja aiheesta.
Murto-osa vain mun ajatusmaailmasta, koska kaikkea ei ole tarkotettu tänne blogiinkaan julkastavaksi.

Alkoholi ja lapset. Minkä takia lapsen pitää nähdä kun vanhemmat juo? Minkä takia se alkoholi on nii hemmetin tärkeetä? Minkä takia valitetaan facebookissa, kun ei päästä ryyppään kun on "toi rääkyvä muksu tossa." Kun ei päästä kavereiden kans mökille ryyppään. Linkitellään facebookkiin kuvia kaljatölkeistä ja laitetaan sydämiä perään. Niitä inhottaa lukea. Oikeesti tulee tosi kamala ja vaikea olo itelle. Tekee mieli vaan ravistaa sitä äitiä tai isää, että onko oikeesti se alkoholi sulle noin tärkeetä. Kato sun lasta silmiin ja sano sille, että valittet mielummin alkoholin. Sano sille, ettet jaksa sitä.
Mä ymmärrän nää asiat varmasti paremmin sit kun tää oma muksu tulee ulos. Tiedän jo nyt paremmin kun hyvin, että se on ihan luksusta saada sitten omaa aikaa. Se on kiva päästä kavereiden kanssa tuulettumaan tai ihan vaan nukkua ja rentoutua koko päivä ilman, että on joku siinä huolehdittavana. Ei se tarkota, ettei rakastais lastaan tai ettei jaksa. Se on normaalia haluta vähän omaa aikaa ja pitää sitä parisuhdettaankin muistaa hoitaa ajoittain. Se ei kuitenkaan tarkota joka toinen päivä tai joka viikonloppu, niinkun monet tututkin tuntuu luulevan. 

Mua inhottaa lukea mediastakin, miten vanhemmat on menny baariin ja jättäny pienen lapsen heitteille. Sitten niitä 2-3 vuotiaita kääröjä kulkee tuolla vaipoissansa ulkona etsimässä äitiä, joka istuu baarissa. Avatkaa nyt herranjumala ne silmät! Lasten ei tarvii kärsiä, jos itellä on huono olla tai riippuvuus tai muuten vaan ei osaa rajottaa sitä "omaa hauskan pitoonsa". Ei, sen elämän ei todellakaan tarvi loppua siihen kun lapsi syntyy. Eikä se saakaan mennä niin. Mutta sillon kun lapsi syntyy, sä et voi hetkeksään unohtaa olevas äiti tai isä. Sulla on lopun elämää vastuu toisesta ihmisestä. Aina. Älä unohda sitä. 

Monesti se alkoholi johtaa myös moniin huomattaviin sivuvaikutuksiin. Aggressioihin, riitoihin, väkivaltaan. 
Sit ihmetellään kun nykynuoriso vetää tuolla huumeita 17-vuotiaana ja ryyppää minkä kerkeää. Mistä ne ottaa mallia? Mistä ne on saanu vaikutteita?  

Musta on väärin, ettei lapsen anneta valita. Mulla on ehdoton mielipide tähän tällä hetkellä: meidän lapsen ei tarvitse ikinä nähdä meitä kännissä. Eikä saakkaan. Jos jompi kumpi haluaa ottaa, niin se otetaan sitten "omalla ajalla" sovitusti. Tai molemmat ottaa sitten kun lapsi on hoidossa. Mutta sekin tapahtuu erittäin harvoin. Se jos mikä on varma.

Xx Jenni







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risut ja ruusut tervetulleita :)